DIA 37 (22-12-2018): DE KHAO LAK AL THAILAND AGGRESSOR


La cama de este hotel es comodísima, tanto que cuando oigo a Kim que se levanta a ver el amanecer, yo me quedo entre sabanas….estoy muy agotada….No obstante a las 6.30 ya salgo de mi cubículo.

Las dos decidimos ir a desayunar a primera hora…como las cenas se hacen tan pronto, el desayuno también debe de ser así, porque sino son muchas horas de ayuno y eso…..no puede ser….


Éste hotel es muy bonito y tiene unas vistas igual de bonitas a la playa, lo malo es que tiene mil escalones, y no precisamente cómodos, ya que son bastante altos. De modo que como solo tiene wifi en el Lobby, decidimos llevarnos al desayuno los ordenadores para intentar adelantar el retraso que llevamos.

De modo que después del desayuno, nos vamos al lobby, actualizamos un par de días, y decidimos ir a darnos unos masajes antes de abandonar tierra y embarcarnos de cabeza en el buceo. 

Bajamos los muchos escalones hasta llegar a nuestro bungalow, nos cambiamos y cuando Kim va a cerrar la puerta, ve que la cerradura no funciona, y eso de dejar todas nuestras pertenencias ahí no nos apetece mucho…Así que abortamos masaje y decidimos recoger tranquilamente nuestras pertenencias, avisar para que nos lleven las maletas, y dejarlas en recepción unas horas. 


Así lo hacemos y como es pronto para ir a comer, actualizamos una entrada más del blog. 


Ahora nos toca ir a comer pero….¿a donde? No conocemos la zona, pregunto alguna sugerencia en la recepción del hotel y me dicen que para comer no saben (lógico porque durante el día la gente está en las excursiones).

Cuando el taxista nos trajo ayer, vimos que es una zona MUY turística, llena de restaurantes occidentales, pero claro, tenemos que llamar a un tuk tuk porque nos queda alejado. 

Así que lo mejor es meterme en Tripadvisor, leo varias sugerencias pero nos decantamos por Mr. Ku, un restaurante local, con buenas valoraciones.

Cuando llegamos, no hay nadie, así que elegimos la mesa que nos gusta. Ésta totalmente alejado de la zona turística, aunque también tienen hoteles por alrededor.


La verdad que la comida, nos sorprendió gratamente, estaba muy buena y bien de precio y una decoración asombrosa. Me encanta cuando nos ponen orquídeas de decoración.

Empezamos con una ensalada (para variar) y un entrante mixto compuesto de unas gambas a la gabardina, unos rollitos primavera y unos "pasteles de cangrejo"


De segundo Kim se pide un Deep fried with garlic and pepper beef


 y yo Khaw op Sabpard, que viene siendo arroz con piña, gambas, huevos y anacardos.


En el segundo plato, se nos acerca el señor Mr. Ku que nos cuenta que él es taxista y así es como aprendió inglés (habla mucho mucho mejor que otra gente, incluso que el susodicho guía Pat). Nos cuenta que la cocina abierta fue idea de su mujer, de modo que puedes ver lo que preparan y que la pobre trabajó durante muchos años en hoteles y que en el 2014 sufrió el tsunami….que fue muy duro pero que ahora compraron el terreno y construyeron su negocio.


Hablando con él se nos pasó el tiempo, queríamos ir a un café a tomarnos un postrecito antes de embarcar, pero como el hombre era taxista negociamos un precio para que nos llevara del restaurante a recoger las maletas y de ahí al puerto para embarcar.


Llegábamos antes de la hora de embarque, pero el dueño de una tienda, al vernos llegar, nos preguntó que a que barco íbamos. Le dijimos el barco y nos dijo que esperásemos 10 minutillos. 


Nosotras estábamos un poco asombradas, pero a los 10 minutos vino alguien de la tripulación y nos llevo al barco. Lo cual agradecimos, porque así pudimos organizar nuestras cosas, y el equipo tranquilamente. 

yupiiiii vemos el barco.....


Otra cosa que me sorprendió es que nos recibió la tripulación ya con el uniforme y haciéndonos fotos (eso es porque hacen durante la semana fotos y videos y luego lo venden al final del viaje).

De momento conocemos a los Dive Masters (John, Dann, Jay y Alex), que para quien no esté familiarizado con el mundo del buceo, son los “guías” de las inmersiones, y al Jefe de Ceremonias (por decirlo de alguna manera), Glenn.

Tomamos posesión de nuestra habitación ....me encantan los elefantitos......


y empezamos a notar la emoción por la proximidad del buceo


Pero si tenemos camarote con vistas y todo......jajaja..


Decidimos cotillear un poco el barco antes de que venga nadie más:

En la cubierta superior tenemos unas hamacas y un jacuzzi...



Bajamos a la cubierta intermedia y vemos el salón donde haremos las comidas,


Y bajamos un piso más y tenemos la zona de equipación....hay alguien que necesita ya respirar nitrox....


y dejamos nuestros equipos preparados para mañana.


En breve empieza a llegar nuestros nuevos compañeros de aventuras para la próxima semana: una familia de Chicago (Mark, Michelle, Danielle y Erika), dos chicos sudafricanos que viven en Seattle, una pareja de luna de miel de Canada, una pareja de franceses, una china (Yubo) que vive en Corea del Sur y un matrimonio americano más mayor que vive en California…..

Mientras que ellos se acomodan, Kim y yo subimos nuevamente a la cubierta superior...queremos refrescar las señales bajo el agua (no os perdaís el video)


Y vemos una vez más el atardecer 


y la luna llena saliendo


Llega la hora de la cena y se hace la presentación oficial del equipo del barco, los chef, el capitán, los conductores de las zodiacs…


Glenn nos comenta que antes de la cena, el capitán hace unas ofrendas y una traca para desear una semana de fortuna.


Cenamos. El menú de la cena se compone de una ensalada (Thai Salad Glass Noodle), 


Y un segundo de Massaman Gai Curry Chicken (que como indiqué que yo no como picante, me preparan un plato a parte para mi), Sweet and sour fish, Stir fry veg y steam rice.



Compongo mi plato....y Kim me pregunta...que por que juego con mi comida.... ¿alguna idea?


 Y de postre: Thai dessert... lo complicado aquí es comer los noodles con cuchara ....y el hielo que le da un toque de dificultad extra..



y nos vamos directamente a la cama……

Al llegar a la habitación recuerdo los pequeños detalles de esta compañía: bomboncito antes de acostarte

Como nos movemos a las Islas Similan el barco se mueve un montón….así que decidimos ponernos una peli a ver si nos entra el sueño



pero ni por esas....la Cris….vuelta que te vuelta… a las 12.00 llegamos y paran motores y es cuando puedo descansar.

Day 18, 22-12-2018: Khao Lak relaxation and a short boat trip.

No alarm this morning but an amazing full moon setting shining all of its beauty through the window woke me up. I grabbed my camera and went outside for a better view from the sun deck. The large orange moon reflected brightly off the ocean like a sun. Unfortunately, the pictures just did not come out .
After a bit more sleep, we get up and grab our gear so we can have some breakfast and do some internet/computer stuff in the lobby. A nice buffet breakfast with eggs made to order was just what was needed. We go up to the lobby/sitting area just upstairs from the breakfast area. We were able to do some work on the blog through the Wifi and to check on some personal items via email and texts.
After a few hours, we decide to retire back to the room for a possible swim in the ocean and maybe a “quick” Thai massage on the beach. We take the 200m stair filled walk back to the room. We get ready to take our relaxation time on the beach and go to leave ….. but the lock no longer works on the door!! Neither of us wishes to leave the other one with the gear so we decide to relax a bit more in the room (with air conditioning this time) and work a bit more, relax a bit more, and finish up with our packing. On the itinerary for today: check out and go to the Tham Lam Pier at 17:00hrs. So, we are finishing up some little things and relaxing before we have to head to the boat. Check out is at 12:00, so we are planning on staying here doing things until we have to check out. The hotel will let us secure our bags so we are planning on lunch and then maybe some exploring. Cris does her “travel agent” bit and finds us delightful little restaurant for lunch.
After we get some help with our bags (we did not wish to carry the bags 200m and up all those stairs), we head up for the taxi to take us to the restaurant. We end up to a lovely little restaurant with an open kitchen – rare in these parts to see where they make all the food. Wonderful food, great presentation! We are the only people in the restaurant and get a chance to meet the owner. Mr. Ju tells us part of his story: his wife did work in a high hotel kitchen on the beach before the 2004 tsunami that hit this part of Thailand. She was taken out into the sea. She hit her head and hurt herself. It took 3 days for him to find her in the hospital. After the tsunami and clean up, they went back to work in a different hotel and he also drove a taxi. Mr. Ju started a taxi service and his wife continued to work. A few years ago, they were able to purchase a bit of land and built a beautiful restaurant. Cris found this place on Tripadvisor and it is awesome!! Mr. Ju still has a taxi business. So, we hire him to take us back to the hotel to gather our bags and to take us to the Tham Lam Pier.
We arrive to the pier in pure Thai style – tuk tuk style. We get there a few hours. We were thinking that we could relax a bit, maybe have take a coffee, maybe look around a bit. When we are dropped off, Mr. Ju tells a shop worker that we are there for the Aggressor. The shop worker quickly gets on his phone and then tells us that they will be here in about 10 minutes to get us. We are shocked as we are a few hours early!! But we will take the early transfer to the boat!
Mr. Ju leaves us in good hands as we wait for the Aggressor. We watch deliveries of natural gas in a motorbike side car, a truck full of crates of food, many large bottles of drinking water, and more. After about 10 minutes, 2 guys show up with Aggressor shirts on ….. time to take a ride to the boat. We gather our bags with help from the Aggressor guys and off we are to the skiff. The skiff is actually a R.I.B. = Rigid Inflatable Boat. It has a rigid bottom and inflatable sides. We load (well, actually they load) our bags into the boat along with a few other items and us and we are off for a short trip to the boat. The pier is small so boats are moored in the bay and travel to the pier is by small boats like a RIB. It is a very short ride and we arrive to the dive deck or back of the boat. Once we make the transfer to the bigger boat, we promptly take our shoes off – hopefully for the next week!! We are shown to our well-equipped stateroom. 


Beautiful room with twin beds, storage for our gear (rare for a boat), a little closet and dresser, shelves, a large window, and our own full bathroom (called a head on a boat). 

They have made our towels into elephants and have given us each Thai style fisherman pants as gifts. We get settled with our personal gear and then grab our dive gear. We are the first ones to the boat, so we get the pick of the dive stations – where our gear will be stored for the week. We pick 2 stations next to each other, close to the stairs, and with room to move a bit (rare on a boat too).

We set up our gear and just cannot wait to actually get wet!!

With no other guests on the boat means we can take our time and be very relaxed with the set up. The crew continues to square the boat away for the week-long trip while time marches on. We decide to give the other guests room to get settled so we relax a bit on the sun deck. 

We see the RIB bring more guests. One of the guests makes it up to the sundeck. Danielle is from Chicago, Illinois. She is here with her mother, father, and sister. When she discovers that Cris is from Spain, I am treated to a lovely Spanish conversion as they talk about things. I think it is great – Cris has a chance to speak her language for the first time in 6 weeks. I am sure it is very refreshing to her.
Once all the guests are aboard, we meet the crew and have a boat safety briefing. 

We have a beautiful moon rise over the bay and other boats. Afterward, we start our steam in Thai style – an offering to Budda and fireworks to ask for a safe and prosperous journey. We have a 4.5 hour or so steam to the Similian Islands, a national park. We will be diving there over the next few days. 

Dinner is served in the salon. A wonderful meal is served. We will be pampered over the next week and I, for one, am looking forward it. After dinner, people start to retire to their rooms and do what they need to do to get ready for a week of diving and relaxation.

Comentarios

  1. Cris,

    I was reviewing the blog as I am working on the week of diving and do not wish to repeat everything that you say. I had forgotten about the video of the signals for animals!! Awesome and funny. Thanks for posting it. Kim

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    1. Great!!!!!! I am waiting your post.... i am glad that you found funny the video😁😁..... and happy that you read my part of the blog

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